24, 25 en 26 augustus

De Plantage

De Plantage

Het zomerparadijs in   Plantaïnca

 

Diep in de Zuid-Amerikaanse jungle ligt het verstopte dorpje Plantaïnca waar keizer Sapa over zijn rijk heerst. De keizer Sapa geniet van het uitzicht vanaf zijn troon. Hij is gewend om altijd zijn zin te krijgen en denkt niet altijd goed na over zijn beslissingen.

 

Daarom heeft hij een raadsvrouw genaamd Pizarra, zij voorziet de keizer altijd voor goede raad. Vooral als er iets paars kan worden is ze er als de kippen bij om haar mening te geven.

Maar is dat wel altijd het beste voor de keizer? Of is er stiekem soms wat eigen belang?

Op een dinsdag ochtend in augustus bedenkt keizer Sapa opeens dat hij een zomer paradijs wil gaan maken. Met een glijbaan vanuit zijn bed zo naar het zwembad. De keizer ziet het helemaal voor zich, een mooi zomerhuis, prachtig uitzicht over de groene heuvels van Plantaïnca en heerlijk rustig zonder de dorpsbewoners.

 

Over die dorpsbewoners, die zijn natuurlijk helemaal niet blij met dit plan. Het zomerparadijs van de keizer zal namelijk gebouwd gaan worden op de plek waar nu het dorpje Plantaïnca is. En waar de lama’s van Boerin Inti grazen en nu al te weinig gras hebben om te eten.

Zal de raadsvrouw instemmen met het maken van het zomerparadijs van de keizer? Heeft zij misschien ook nog haar eigen ideeën wat er met het keizerrijk Plantaïnca zal gaan gebeuren?

En wat gaat de boerin Inti doen om het plan tegen te houden?

 

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat het fladderen dit jaar alleen maar op dinsdag is omdat het schoolplein omgebouwd zal gaan worden tot zomerparadijs van keizer Sapa.

Misschien kunnen de kinderen die komen fladderen bij Plantaïnca dit jaar wel helpen om het dorp te redden van de plannen van de keizer.

De Plantage De Plantage

Groep 3 + 4

De Plantage is te vinden bij OBS de Plantage, Plantagepolder 1 en is bestemd voor kinderen uit groep 3 en 4. We Fladderen op het schoolplein en het grote veld daarnaast. Bij slecht weer maken we gebruik van de gymzaal.

Ouders zijn van harte welkom om samen met ons drie fantastische dagen mogelijk te maken. Schrijf je in als hulpouder op de Plantage. Jouw kind is dan verzekerd van een plekje.

Contact:
plantage@fladderen.nl

Desirée Galjart
06-57246018

Annemieke Scheuders
06-52614780

Programma tonen

De organisatie van De Plantage

DesiréeDesirée
 
JuliaJulia
 
AnoukAnouk
 
DorithDorith
 
LudoLudo
 
AnnemiekeAnnemieke
 
SashaSasha
 
MaraMara
 
Deze browser is verouderd!

Update uw browser om deze website correct te bekijken.Update mijn browser!

×