24, 25 en 26 augustus

De Boog

De Boog

Clash of Clans!  - De strijd om de Schotse Booglanden

Fladderen 2019 zit er weer op! Wat is er veel gebeurd zeg. Vier clans verschijnen bijna tegelijkertijd bij een verlaten kasteel omdat ze het allemaal als erfenis ontvangen zouden hebben. Een nep-brief die de engelse Lord verstuurd blijkt te hebben omdat hij wil dat iedereen ruzie heeft en daardoor vertrekt van het land zodat HIJ het kasteel kan opeisen. En dat had hij nog 2 spionnen rondlopen ook, zelfs die aardige huishoudster zat in het complot. En tot overmaat van ramp wilde die oude Lord ook nog eens trouwen met de dochter van de Blauwe Clanleider! Die op haar beurt weer verliefd was op de zoon van de Groene Clanleider.

Maar die twee clanleiders hebben al jaren ruzie dus die wilden dat niet. Wat een toestanden. Ook de Highland Games gaven geen duidelijkheid want het werd een gelijkspel. Dan maar de families om raad vragen sprak de wijze Blauwe Clanleider.

Nou de kinderen waren het er bijna unaniem over eens dat die twee wel degelijk met elkaar zouden moeten gaan trouwen! Ze horen gewoon bij elkaar. Dus hebben de twee oude bromberen de strijdbijl maar begraven en zijn ze weer vrienden geworden, net zoals ze jaren geleden eigenlijk waren. Eind goed - al goed. En de engelsen? Die hebben we niet meer gezien.

Tot volgend jaar!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Na de laatste grote oorlog zijn de Engelsen verdreven van de prachtige Schotse Booglanden. Er woonde alleen nog een oude Lord. De laatste herinnering aan de donkere strijd was een verlaten oude vesting. De Schotten kwamen liever niet in de buurt van dit kasteel. Oude verhalen vertellen dat het kasteel vervloekt zou zijn en niemand waagde zijn leven om daar ook maar één stap te zetten.

Hoewel Schotse Clans, zo noemen ze daar een familie, bekend staan als ruziemakers met andere Clans, leefden ze sinds het einde van de oorlog in vrede met elkaar. Eens in de 5 jaar werd er een groot feest gevierd, met veel eten en drinken. Tot er op een nacht een brief werd bezorgd bij alle Clanleiders. Zonder dat ze dat van elkaar wisten kregen ze allemaal dezelfde brief. In de brief stond dat de Clanleider het kasteel had geërfd en al het goud wat te vinden was onder de vesting van hem was! GOUD?!?!
De Clanleiders vergaten op slag de oude verhalen en besloten erop uit te trekken. Naar het goud!  Daar kwamen ze elkaar tegen, en je raadt het al, de ouderwetse Schotse ruzies tussen de verschillende Clans zijn meteen weer begonnen.

Wat kunnen die Clans een herrie maken zeg! Tot overmaat van ramp wordt de dochter van een van de Clanleiders ook nog eens verliefd op de zoon van de vijandelijke Clan….en hij op haar!! Hoe zal dit eindigen??? Zullen de Highlandgames misschien een einde maken aan al dat gekibbel? Dat de winnaar het kasteel en dus het goud krijgt? En wie stuurde eigenlijk die brieven? En wie zijn die andere vreemde figuren die daar rondlopen?

Komen jullie kijken hoe het afloopt? Of nee, nog beter! Sluit je aan bij een van de Clans en doe mee aan de Highlandgames en help zou jouw Clanleider te winnen!!!

 

De Boog De Boog

Groep 5 + 6

Fladderlocatie De Boog is bedoeld voor kinderen uit groep 5 en 6 die in de gemeente Houten wonen. Het verlaten kasteel is te vinden naast de boerderij van familie De Bie vlakbij sportpark de Kruisboog.

Contact:
Marieke Wensveen
(06-83579038)
Michelle Meijer

E-mail: boog@fladderen.nl 

www.fladderen.nl locatie de Boog

Programma tonen

De organisatie van De Boog

KevinKevin
 
MichelleMichelle
 
Jeroen MacArchJeroen MacArch
Groene Clanleider
Hanneke MacFlurryHanneke MacFlurry
Gele Clanleider
MariekeMarieke
 
Danny MacFladderDanny MacFladder
Blauwe Clanleider
Corine en MaaikeCorine en Maaike
Catering+
Renske MacFeatherRenske MacFeather
Rode Clanleider
LisaLisa
 
AnoukAnouk
 
Deze browser is verouderd!

Update uw browser om deze website correct te bekijken.Update mijn browser!

×