27, 28 en 29 augustus

Informatie > Wat is Fladderen

Het Kindervakantiefestijn of Fladderen is een zelfstandig draaiende organisatie Stichting Fladderen Houten genaamd. Het kindervakantiefestijn heeft tot doel het organiseren van een festijn voor alle kinderen van 4 t/m 14 jaar in de gemeente Houten. Dit vindt altijd plaats op de dinsdag, woensdag en donderdag van de laatste week van de zomervakantie. Wie eenmaal gefladderd heeft, wil elk jaar weer!

De locaties

Fladderen gebeurt op 11 locaties in en om Houten.
De kinderen worden ingedeeld in leeftijdscategorieën. Per leeftijdscategorie worden er andere programma’s georganiseerd toegespitst op de leeftijd. Inschrijven voor het Fladderen is afhankelijk van de groep waarin het kind op het moment van inschrijven zit. Er zijn verschillende locaties, deze zijn verdeeld over Houten. 

De keuze voor een locatie is vrij. Voor de kleutergroepen zijn er 4 locaties waar de kinderen naar toe kunnen, voor groep 3 / 4 drie en voor groepen 5 / 6 twee. Kinderen uit groep 7 / 8 gaan op Kamp en voor de oudste groep (12 –14 jaar) is er de 12Plus locatie.

 

De locatie-indeling is als volgt:

Groep 1/2

Groep 3/4

Groep 5/6

Groep 7/8

1e/2e klas

Klavertje Vier

De Plantage

De Boog

Het Kamp

12plus

De Grund

't Schoolhuys

De Heuvel

 

 

De Vlinder

Vikingenpoort

 

 

 

De Stek

 

 

 

 

 
Fladderen weergeven op de kaart
 

Voorbereiding

Om al die programma’s voor te bereiden zijn het hele jaar ruim 100 mensen druk in de weer. Zij zorgen voor de dagelijks gang van zaken, de financiën, de materialen en de programma’s voor de diverse locaties. De voorbereidingsgroepen zijn druk bezig om een programma samen te stellen, knutsels voor bereiden, decors bedenken en speurtochten uitzetten. Tijdens de drie dagen heeft het Fladderen verder de hulp nodig van vele groepsbegeleiders, die groepjes van 6 tot 10 kinderen begeleiden.

Groepsbegeleiders
Alle spelletjes, speurtochten, opdrachten en andere leuke festiviteiten, gebeuren in groepjes van 6 tot 10 kinderen. Daar is extra begeleiding voor nodig, een zogenaamde groepsbegeleider. Dit hoeft geen ouder te zijn, maar wel iemand die de verantwoording durft te nemen voor de kinderen en hen met veel enthousiasme wil en kan begeleiden. Het is zeker geen oppastaak, maar veel meer participeren in de verhaallijn en de daarmee samenhangende activiteiten. Uit ervaring weten we dat het ontzettend leuk is om hieraan mee te doen. Je mag tenslotte weer drie dagen jong zijn!
 
Zonder groepsbegeleiders is het organiseren van het Fladderen onmogelijk. Groepsbegeleiders zijn voor ons onmisbaar, maar er zijn wel enkele regels.

  • Bij voorkeur plaatsen wij een groepsbegeleider op een groepje kinderen die alle drie de Fladderdagen aanwezig is.
  • Mocht je niet alle drie de Fladderdagen aanwezig kunnen zijn, dan is dat ook mogelijk. Je vormt dan met één andere groepsbegeleider een duo. Samen zorgen jullie ervoor dat op de drie Fladderdagen begeleiding aanwezig is.
  • Voor duobegeleiding bij kleuterlocaties geldt de extra regel dat we alleen groepsbegeleiders kunnen plaatsen die beiden twee dagen beschikbaar zijn. Bij voorkeur op de woensdag (eventueel dinsdag) is er dan dubbele bezetting. Dit is nodig in verband met de continuiteit, overdracht van en het kennis maken met het groepje kleuters.
  • Voor alle duo's geldt dat ze zich samen dienen in te schrijven.
  • De minimale leeftijd voor een groepsbegeleider is 16 jaar.

Wanneer je je aanmeldt als groepsbegeleider krijgen eigen kinderen voorrang bij het inschrijven. Zij zijn dus verzekerd van deelname! Als je je inschrijft als groepsbegeleider, gaan wij ervan uit dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent tijdens de Fladderendagen. Mocht je uiteindelijk niet meehelpen, dan kunnen je kinderen helaas ook niet meefladderen. 

Fladderkrant
Half mei wordt de Fladderkrant  huis-aan-huis bezorgd. In deze krant treft u uitgebreide informatie over de programma’s van de 11 locaties. De Fladderkrant is ook in te zien op deze site.

 

Deze browser is verouderd!

Update uw browser om deze website correct te bekijken.Update mijn browser!

×